Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block. © Wannes Nimmegeers

Verpleegkundigen dagvaarden Belgische staat voor nalatigheid tijdens coronacrisis

De Fédération nationale des infirmières de Belgique (FNIB) en de Fédération des infirmiers indépendants de Belgique (FIIB) hebben aangekondigd dat ze de Belgische staat en federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) gedagvaard hebben. Ze verwijten hen nalatigheid tegenover de zorgkundigen, maar ook een gebrek aan vooruitziendheid tijdens de coronacrisis. Ook 56 verpleegsters en verplegers sloten zich aan bij het initiatief.

71 reacties

  • joseph verbeke

    4 jaar geleden
    Om haar nalatigheid te verbergen beweerde ze in het begin dat het allemaal zo erg niet was.Toen ze geen mondmaskers hadden werden er bestellingen gelanceerd die niet aan de medische voorschriften voldeden of waar de man bij wie de bestelling gebeurde met de noorderzon verdween.De hele situatie was voor onze noord- en zuideburen de zoveelste Belgische mop.
  • daan aerts

    4 jaar geleden
    Onschendbaarheid opheffen en ze goed straffen voor haar flaters en leugens. Het word tijd dat zulke blunders zwaar gestraf t worden , geen medelijden met zulke personen die denken dat ze met alles weg komen en daar dan nog VET voor betaald worden.
  • Wim de Belder

    4 jaar geleden
    Eindelijk en ze zou verbannen moeten worden om ooit nog in de politiek een kans te maken
  • Jo Debacker

    4 jaar geleden
    In een crisisperiode moet het land zijn burgers beschermen en helpen. Niet enkel De Block is hier falikant de mist ingegaan. Straf dat hier sommigen nog afgeven op de verpleegkundigen, dat is hetzelfde dan zeggen dat een soldaat op het front zonder wapen ook niet moet zagen want hij heeft voor dat beroep gekozen...
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Plaats Van Ranst naast haar , voor de rechter. Hij beweerde in het begin dat mondmaskers niet nodig waren .