In het UZ Jette werd er een tijdelijk naaiatelier opgezet waar mondmaskers en schorten voor het personeel gemaakt werden.
Volledig scherm
PREMIUM
In het UZ Jette werd er een tijdelijk naaiatelier opgezet waar mondmaskers en schorten voor het personeel gemaakt werden. © Photo News

Coronastrategie aangepast door tekort aan beschermingsmateriaal, blijkt nu ook uit verslagen

Omdat er te weinig beschermingsmateriaal voorradig was, werden de aanbevelingen rond mondmaskers in ons land wat “pragmatischer” gemaakt. Er is ook minder breed getest op corona, dan wetenschappers hadden geadviseerd. Marc Van Ranst kaartte dat eerder al aan, maar het blijkt nu ook zwart op wit uit de meer dan zestig verslagen van de Risk Management Group, die vandaag zijn vrijgegeven.

11 reacties

  • Jacques Deceuninck

    4 jaar geleden
    Wat een giller. Onze 9 figaro's vervolgen voor hun verregaande onbekwaamheid en het in gevaar brengen van de volksgezondheid.
  • marc decherf

    4 jaar geleden
    Ze hadden onmiddellijk iedereen moeten oproepen om zelf mondmaskers te maken en bedrijven om allerhande beschermingsmiddelen te maken in plaats van woekerprijzen te betalen in het buitenland. Zo stimuleer je, je eigen economie maar wij hebben blijkbaar de slechts mogelijke politici.
  • Patrick Cramm

    4 jaar geleden
    Dat bijna geen enkele Belg nu een mondmasker draagt , waarover ze zich in het buitenland verbazen , is dus inderdaad omdat onze overheid de bevolking opzettelijk fout informeerde. Dat kon je natuurlijk toen ook al goed aanvoelen maar het resultaat is nu wel een algemene nonchalance.
  • Eddy Jans

    4 jaar geleden
    Hoe moet je dit noemen, willens nillens de gezondheid van burgers in gevaar brengen om eigen tekortkomingen te verdoezelen. Zelfs nu nog geen draagplicht voor maskers zelfs al heeft WHO zijn advies aangepast . Dus zelfs daarachter kan men zich niet meer verschuilen.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Een tekort aan materiaal is erg, maar dat de waarheid hierover voor de bevolking op zijn zachts gezegd werd verdoezeld, is nog veel erger. De bevolking is geen domme massa die je blaaskes kan wijsmaken, Maggy De Block.