Rook stijgt op uit de grensplaats Kaesong.
Volledig scherm
Rook stijgt op uit de grensplaats Kaesong. © AFP

Spanningen tussen Pyongyang en Zuid-Korea lopen verder op: Noord-Korea blaast verbindingsbureau op

Noord-Korea heeft het verbindingskantoor met Zuid-Korea in de grensstad Kaesong opgeblazen. Dat heeft het Zuid-Koreaanse ministerie van Eenwording verklaard en werd kort daarna door Noord-Korea bevestigd. Het Noord-Koreaanse leger waarschuwde eerder vandaag actie te ondernemen als overlopers uit het land pamfletten met propagandaboodschappen over de grens vanuit Zuid-Korea blijven sturen. Het Koreaanse Volksleger heeft een "actieplan" voorbereid om delen van de gedemilitariseerde zone tussen beide Korea's in te trekken en de "frontlinie in een fort te veranderen”.

4 reacties

  • Jos Fruru

    4 jaar geleden
    Het is niet de regering van Z-Korea die de propaganda verspreid, het zijn ex Noord-Koreanen die overgelopen zijn. Stop die actiegroepen maar eens, zo gemakkelijk gaat dat niet. Dat zie je hier en in de hele wereld ook.
  • Tom De Bondt

    4 jaar geleden
    Niet dat ik een fan ben van het reginme in Noord Korea, maar als je propaganda begint te sturen om de regering omver te werpen, kan je je natuurlijk wel aan een weerbots verwachten. Laat elkaar gewoon gerust.
  • Peter Mulder

    4 jaar geleden
    En gelijk hebben ze. Waarom zou dit land dit soort luchtaanvallen moeten verdragen ? Dat gaat tegen de souvereine status van een onafhankelijk land. Overtreders opsluiten voor smokkelen en luchtvervuiling.
  • Wesley De Koninck

    4 jaar geleden
    Zuid Korea zal toch een beetje tegemoet moeten komen aan het Noorden om het conflict te ontmijnen. Die propagandabriefjes stoppen is toch maar een kleintje en als Noord Korea daarmee gediend is...