ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. 55 nieuwe besmettingen, 11 nieuwe opnames, 4 sterfgevallen

Er zijn de afgelopen 24 uur 55 nieuwe besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld in ons land, tegenover 71 gisteren. Zo zitten we opnieuw onder de grens van 100 gevallen, mogelijk speelt een weekendeffect. Er werden 11 mensen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, tegenover 17 gisteren. Er zijn opnieuw 4 overlijdens te betreuren, tegenover 6 gisteren, maar voor de vijfde keer deze week zijn er geen sterftecijfers beschikbaar voor de Vlaamse woonzorgcentra.

9 reacties

  • Carl Vangenechten

    4 jaar geleden
    Die grafieken zijn weinig duidelijk: "Overlijdens en ontslagen uit het ziekenhuis". De ontslagen uit het ziekenhuis verlopen geleidelijk horizontaal, maar wel op een zeer hoog niveau: 16.625 zieken hebben het ziekenhuid mogen verlaten, maar hoeveel zitten er nog in. Er zijn al meer dan 9000 doden maar de getoonde curve blijft stijgen. Is er dan een verbetering? Hoe kan ik dat interpreteren?
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Als de cijfers zo blijven evolueren, dan denk ik, zal de tweede golf toch min of meer beheersbaar blijven. De immuniteit van 7% en wie weet nog heel wat extra pseudo-immuniteit zal hierbij ook wel helpen.
  • imke de meester

    4 jaar geleden
    Hoeveel mensen sterven in de WZC ? Dagelijks sterven er daar die nooit in de kliniek zijn gekomen. Een totaal vertekend beeld. Ze willen ons een totaal vertekend beeld geven, om de mensen te laten geloven dat alles positief is. Virologen, ministers, incl. de premier willen ons geruststellen.
  • Eduard Dierckx

    4 jaar geleden
    De winkel moet blijven draaien zeker, die allochtone vrouw in het filmpje heeft zelfs nog geen mondmasker op en als het echte covid is dan zit je niet met gewoon schortje te werken.
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Toch wel raar ze plots geen cijfers binnen krijgen van wzc na opening horeca.... ervoor elke dag.. en dat uit goeie bron weet er nog dagelijks besmettingen zijn in wzc en nog te weinig materiaal de echte cijfers zullen zowel algemeen en in wzc nu verzwijgen... men test nog enkel iemand die zich naar ziekenhuis begeeft... .