Groen-voorzitster Meyrem Almaci.
Volledig scherm
Groen-voorzitster Meyrem Almaci. © Photo News

Almaci over eventuele gedoogsteun aan klassieke tripartite: “Groen blijft constructief, maar is niet naïef”

"Onze lat is inhoudelijk, ik hoef niet per se in een regering." Dat zei Groen-voorzitster Meyrem Almaci deze voormiddag bij de voorstelling van het boek dat ze schreef over de coronacrisis. "De richting die we uit willen is een eerlijkere fiscaliteit. De vraag om in een regering te stappen is: gaan we daar werk van maken? Gaan we een bijdrage vragen aan de grootste vermogens om de impact van de crisis mee op te vangen?"

38 reacties

  • Danny Peeters

    4 jaar geleden
    Het grote probleem is en blijft: de ideologie factor. Elke partij heeft er 1 en wil er niet vanaf stappen. De tijd waarin we nu leven vereist dat je er vanaf stapt en puur rationeel en pragmatisch te werk gaat. Ideologieën hebben nooit gewerkt, niet in het verleden, niet nu en zeker niet in de toekomst.
  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    Groen profiteerd gewoon van de situatie en ronselt daarmee wat stemmen maar dat gaat niet lang duren. De kiezer ziet geen groene belastingen zitten NIEUWE verkiezingen aub dan zal VB de grootste worden dat is duidelijk
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    De beste oplossing : NVA, VB en de PS . Probleem opgelost . Geen CD&V , absoluut geen OVLD en GROEN . België kan dan terug opstarten .
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Dat hebben wij gezien met Magda Aelvoet. die heeft toen ook haar ziel verkocht aan de duivel, om mee te mogen doen. En voor groen is toen niets gedaan.
  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    Begin eerst eens met het cordon op te heffen , dan zou ik vragen hoe jullie het gaan oplossen zonder kerncentrale's want windmolens alleen halen het nooit . En de fraude bij veel OCMW's , de kans op werk als je rijk gaat extra belasten ( dus bedrijven ) die vlug zullen weg zijn zoals Bekaert en anderen .
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”

    Uit alle peilingen blijkt dat het één van de twee grote thema’s is voor deze verkiezingen: migratie. En toch zweeg N-VA -op één zin na- volledig over het onderwerp op haar congres. “Het wordt de beslissende gok van deze verkiezingscampagne”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Is Bart De Wever sterk genoeg om van ‘de hard werkende Vlaming moet meer geld overhouden’ de inzet te maken? En in één adem ‘dat andere thema’ én het Vlaams Belang in de schaduw te zetten?”