Anna Wintour.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna Wintour. © EPA

Wintour wankelt: ook Vogue-hoofdredacteur onder vuur in wereldwijd racismedebat

De paus zit op de wipstoel. Nee, niet die Argentijn met dat witte keppeltje, maar de modepaus met haar Playmobil-kapsel: Anna Wintour (70). Zij is als hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue en creative director van uitgeverij Condé Nast de invloedrijkste vrouw in de modewereld. En ze moet de jongste tijd een heleboel kritiek slikken.

7 reacties

  • Bie Van Eyghen

    4 jaar geleden
    Zo is het wel gemakkelijk, iets claimen wat een ander jarenlang opgebouwd heeft. Zonder haar stonden vorige medewerkers waarschijnlijk ook nergens. Zelfs oprechte, soms zelfs onnodige, excuses zijn blijkbaar niet genoeg. Sommigen willen macht en aandacht die ze niet verdienen.
  • Anna Kupper

    4 jaar geleden
    Jaloezie, 32 jaar aan de top! Zou moeten geprezen worden in plaats van weer er iets negatief van te maken. Succesvolle witte vrouw! Bravo! Die zo verder!
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    Wat in het artikel staat is eveneens discriminatie en uitsluiting, maar dan tegen een blanke, dat lijkt wel OK te zijn.
  • Wendy Van Meel

    4 jaar geleden
    "Veel te wit". Dat is racisme en discriminerend. Het mes snijdt aan 2 kanten :)
  • Christelle Vandermaelen

    4 jaar geleden
    Allez dus mensen die kennis hebben en uitblinken moeten allemaal weg omdat men voor gelijkheid zorgen? Ik zou liever hebben dat de mensen die uitblinken in hun vak gewoon mogen blijven ipv gelijkheid. De juiste mensen op de juiste plaats! En niet gewoon omdat de quota moeten worden voldaan!