PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © BELGA

PS-voorzitter Paul Magnette: “Tripartite is enige mogelijkheid, we gaan toch geen weken meer verliezen?”

Volgens PS-voorzitter Paul Magnette is de formule waarbij socialisten, liberalen en christendemocraten een minderheidsregering vormen, de enige overgebleven optie om de federale formatie recht te trekken. Magnette verdedigde het plan dat hij en sp.a-voorzitter Conner Rousseau hebben uitgedokterd vanmiddag in het RTBF-journaal. N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat zijn partij alvast beschikbaar blijft voor de vorming van een regering met “een federale en Vlaamse meerderheid”. 

423 reacties

  • Rik Muylaert

    4 jaar geleden
    U heeft gelijk meneer Magnette, laten we geen tijd verkwisten en direct overgaan tot nieuwe verkiezingen.
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Gino Sinnesael, bij mijn weten was de NVA de grootste stemmenverliezer.
  • T'Sas Hedwig

    4 jaar geleden
    En daarmee krijgt hij toch zijn goesting, regering zonder nva, daar is hij al mee bezig van in het begin van de regeringsvorming, vraag me af waarom we nog gaan stemmen, ze doen toch hun zin
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Als CD&V, VLD en sp.a binnen 4 jaar de N-VA en VB in Vlaanderen aan een absolute meerderheid willen helpen dan moeten ze nu meeheulen met hun Waalse tegenhangers.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    De socialistische "familie" was een grote verliezer van de laatste verkiezingen, dus hebben de heren Rousseau en Magnette geen enkel recht van spreken! Indien België zich een democratie wil blijven noemen moeten er asap nieuwe verkiezingen komen. De twee grootste partijen moeten dan een regering vormen, zonder enig cordon of beperking!