Ook in groepen waarin Trump de afgelopen jaren relatief populair was, verliest hij terrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in groepen waarin Trump de afgelopen jaren relatief populair was, verliest hij terrein. © AFP

Biden loopt uit in peilingen: “Trump reageert verkeerd op onrust”

President Trump verliest steun onder Amerikanen. Hij ziet zijn tegenstander Joe Biden ruim voorop gaan in opiniepeilingen. Het beeld dat opiniepeilers schetsen is de afgelopen weken consistent: Joe Biden loopt uit. In het gemiddelde van de nationale peilingen, berekend door de website RealClearPolitics, krijgt hij steun van 49,7 procent van de ondervraagden. Trump haalt 41,7 procent. En dat terwijl Biden’s campagne zo goed als stilligt vanwege de coronapandemie. 

10 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat Trump en Co gedwongen zullen zijn de verkiezingen sereen te laten verlopen in november. Daar vrees ik namelijk voor.
  • Johan De Cauwer

    4 jaar geleden
    Et alors? Er komen verkiezingen en de mensen die willen gaan stemmen. Wat er uit komt is belangrijk, maar er over speculeren betekent weinig. Wat opiniepeilingen betreft weten we dat ze niets betekenen.
  • Jurgen Vermaut

    4 jaar geleden
    Aan de ontkenners hieronder ga eens kijken bij de site van RealClearPolitics, totaal onafhankelijke verzameling van alle polls in de V.S., Inclusief die van FOX-News. Trump zit zwaar in het verliezende kamp momenteel en eigenlijk al een aantal maanden, het wordt voor hem gewoon erger en erger. Maar gelijk hebben jullie het kan nog keren.
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Ahaa, de peilingen zijn weer positief. Iedereen moet het geweten hebben. De enige peiling die telt zijn de verkiezingen. Wie er ook wint, één ding is zeker: deze verkiezing gaat het hoogste opkomstpercentage hebben in de geschiedenis van de verenigde staten van A.
  • Sven de Beys

    4 jaar geleden
    Trump is slimmer dan je denkt ... De media toont niet alles denk daaraan