Direct naar artikelinhoud
Update

Ouders Madeleine McCann zeggen geen ‘doodsbrief’ van Duits gerecht te hebben ontvangen

De ouders van Maddie in 2012.Beeld REUTERS

De ouders van de verdwenen peuter Madeleine McCann ontkennen dat ze een brief van de Duitse justitie heben gekregen waarin wordt bevestigd dat het kind niet meer in leven is. Dit hadden Britse media gemeld.

en

Eerder zei procureur Hans Christian Wolters in het Duitse Braunsweig tegenover Duitse media dat een brief naar de McCanns was gestuurd om te bevestigen dat hun driejarig dochtertje niet meer leeft. Hij trad niet in detail.

Het ouderpaar had daarvoor, na de publieke communicatie van het Duitse parket dat “Maddie” dood is, om bewijzen gevraagd. Ze hebben immers nooit de hoop opgegeven dat het kind nog leeft.

Maar volgens Britse media zeggen Kate en Gerry McCann naar verluidt “furieus” in een verklaring helemaal niet zo een brief te hebben gekregen. Het ouderpaar zegt ook dat er sinds de recente nieuwe oproep tot getuigen veel verkeerde berichten in de media zijn. Bovendien hebben de McCanns naar eigen zeggen geen familiewoordvoerder of actieve advocaten.

Volgens de Daily Mail onderzoekt de Duitse justitie nu ook of de nieuwe hoofdverdachte in de zaak-Maddie, de 43-jarige Christian B., iets te maken heeft met de gruwelijke verkrachting en moord, gepaard met verminking, van een dertienjarige jongen in Frankfurt in 1998.