De afdeling van Volvo Trucks in Gent.
Volledig scherm
De afdeling van Volvo Trucks in Gent. © belga

Vrachtwagenbouwer Volvo schrapt 4.100 kantoorjobs: niet duidelijk of Gent getroffen is

Vrachtwagen- en bussenbouwer Volvo Group, die een fabriek heeft in Gent, schrapt 4.100 kantoorbanen. Daarvan verdwijnen er 1.250 in thuisland Zweden, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. “De impact op Belgische vestiging wordt nog onderzocht”, klinkt het bij de woordvoerder van Volvo Trucks Gent. Volvo Group stelt in België ruim 3.500 mensen te werk. In de fabriek in Gent werken zowat 2.600 mensen, voornamelijk arbeiders.

5 reacties

  • Steven Coppieters

    4 jaar geleden
    In gent lopen er in ieder geval een pak teveel bedienden rond. De voorbije jaren werd er bij herstructurering telkens in de arbeiders gesnoeid.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Of, John Stahl, ze werken in dienst van een ander bedrijf dat consultants verhuurt aan bedrijven. Geen medelijden mee. Als zelfstandige (eigenlijk schijnzelfstandige, want ze werken maar voor één werkgever), worden ze overbetaald (via facturatie). Elke zelfstandige loopt net dezelfde risico's.
  • John Stahl

    4 jaar geleden
    Consultants zijn meestal zelfstandigen. Dus, werkloosheidsuitkering, ziekteverzekering of andere voordelen, forget it. En de bedrijven kunnen het aanstellen van consultants ook nog eens aftrekken van de belasting. Bedrog van de bedrijven en de overheid tov hun bevolking.
  • luc lenoir

    4 jaar geleden
    wat denk ge ze profiteren ervan om de corona de schuld te geven maar zijn de aandeel houders die te weinig winst in hun zakken kunnen steken
  • jef wouters

    4 jaar geleden
    zijn er echt zoveel mensen nodig op een kantoor in deze digitale tijd