AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump reageert op Black Lives Matter-protesten en tekent decreet over politiehervorming: “De orde en de wet moeten hersteld worden”

De Amerikaanse president Donald Trump zal vandaag een presidentieel bevel ondertekenen over politiehervorming in de Verenigde Staten. Dat moet de behandeling van Afro-Amerikanen door politieagenten verbeteren. Hij probeerde aan te zetten tot verzoening en stelde dat politiekorpsen en de gemeenschappen die ze dienen weer dichter bij elkaar moeten komen, maar pleitte ook voor de inzet van de nationale garde tegen de betogingen en drong aan op het herstel van de orde.

18 reacties

  • lucien lemahieu

    4 jaar geleden
    juist. orde, wet, tucht en discipline moeten hersteld worden. geen humane politie meer op straat, maar robots met AI.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Zonder de recente ontwikkelingen had Trump er nooit overwogen om weer een, het zoveelste, decreet te ondertekenen. 180° draaien en volop verkiezingscampagne-modus.
  • niki peeters

    4 jaar geleden
    Een week geleden zei m het tegenovergestelde. Grappig hoe rap dat m zn kar heeft gekeerd nu dat m stemmen aant verliezen is... sluit die idioot toch op in een psychiatrie, die heeft hetzelfde IQ-niveau als een diep gevroren fishstick
  • Jack Dereder

    4 jaar geleden
    Fout patrick Vercruysse, trump is het voorbeeld waarom democratie de beste vorm is. Enkel in een democratie kan je hem geweldloos wegstemmen binnen de 4 jaar. Geen enkele andere staatsvorm geeft je die mogelijkheid.
  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    Orde en wet! Wie zegt steeds opnieuw deze woorden? Alleen ofwel dictators, ofwel extreem/zeer rechtsen. Alle anderen willen eveneens dat de wet nageleefd wordt en willen eveneens orde, maar het uitroepen van „orde en wet“ doem ze niet, want de connotatie aan dictators uit het verleden is al te groot!