Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Gratis Rail Pass zou 110 miljoen euro kosten

Elke Belg een gratis tienrittenkaart voor de trein geven, zou volgens een schatting van de NMBS 110 miljoen euro kosten. Dat heeft minister van Begroting David Clarinval (MR) gezegd in de Kamercommissie Begroting. Desondanks heeft minister van Mobiliteit François Bellot (MR) tijdens overleg met de NMBS vandaag duidelijk gesteld dat de Rail Pass er moet komen. 

22 reacties

  • Cem Kilic

    4 jaar geleden
    Gratis? Ik heb de trein 1 maand lang niet kunnen gebruiken. En NMBS heeft het niet gecompenseerd. Zo'n kaart zou wel welkom zijn!
  • hannes leo

    4 jaar geleden
    Gratis Rail Pass zou 110 miljoen euro. Wie zegt dat dit 'gratis' is? De 110 miljoen euro komt uit de zakken van de belastingsbetalers! Sommige partijen delen geld van de bevolking uit en spreken dan van 'gratis'!
  • Joe Hoe

    4 jaar geleden
    Dus als ze morgen ons die ticketjes aan 1 Euro per stuk verkopen, maken ze miljarden winst?! Net zoals destijds gratis met de bus, als iedereen die gratis reed 1 Euro per maand had betaald hadden ze miljoenen winst in plaats van verlies. Deel maar het verlies door de gebruikers....
  • William Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Gooi maar met geld , beste politiekers , achteraf zullen wij het wel uitzweten.
  • marnix vande wiele

    4 jaar geleden
    Ik werk voor NMBS en zie dagdagelijks hoe onbekwame dirigenten dagelijks onnodig het geld van de NMBS door ramen en vensters gooien. Dus NMBS moesten jullie jullie eigen keuken eens uitmesten dan kunnen jullie gerust die tickets geven!! Al eens gedacht aan dat klein visje gooien om grote te vangen?