Tedros Adhanom Ghebreyesus, algemeen directeur van de WHO op een iPadscherm.
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus, algemeen directeur van de WHO op een iPadscherm. © Photo News

WHO prijst ‘wetenschappelijke doorbraak’ in strijd tegen Covid-19

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spreekt van een "wetenschappelijke doorbraak", nu blijkt dat een geneesmiddel uit de familie van de steroïden de mortaliteit bij ernstige zieke Covid-19-patiënten aanzienlijk vermindert. 

  1. Mazelen en kinkhoest in opmars: wat is er aan de hand? “Het is een killervirus voor kinderen”
    PREMIUM
    12

    Mazelen en kinkhoest in opmars: wat is er aan de hand? “Het is een killervi­rus voor kinderen”

    De mazelen en kinkhoest zijn in opmars en dat is verontrustend nieuws. Want, zo zeggen virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht, het zijn “killervirussen voor kinderen”. Dat blijkt ook: in Nederland stierven dit jaar al minstens vier baby’s aan kinkhoest en bij ons stijgen de besmettingscijfers. Wat betekent dat voor jou en jouw kinderen? Hoe kan je een besmetting voorkomen? Moet je je opnieuw laten vaccineren op latere leeftijd? En wat als je toch ziek wordt?
  2. Neurologische aandoeningen zijn wereldwijd belangrijkste oorzaak van ziekte: “Meer dan 1 op de 3 getroffen blijkt uit onderzoek”
    3

    Neurologi­sche aandoenin­gen zijn wereldwijd belangrijk­ste oorzaak van ziekte: “Meer dan 1 op de 3 getroffen blijkt uit onderzoek”

    Neurologische aandoeningen zijn nu de belangrijkste oorzaak van ziekte en invaliditeit wereldwijd meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat blijkt uit een nieuwe studie in The Lancet Neurology genaamd de ‘Global Burden of Disease, Injuries, and Risk Factor Study (GBD) 2021'. In 2021 leefden er maar liefst 3 miljard mensen op aarde met een neurologische aandoening tonen de nieuwe cijfers. “Het is belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat hersengezondheid beter wordt begrepen, gewaardeerd en beschermd”