Drie klassen in quarantaine na besmetting in gemeenteschool Sint-Pieters-Woluwe

Archiefbeeld. © Photo News

De kinderen van het eerste, vierde en zesde leerjaar van de Franstalige gemeentelijke basisschool van Stokkel in Sint-Pieters-Woluwe zijn in quarantaine geplaatst nadat een leerling uit het zesde leerjaar besmet blijkt met covid-19. De twee zusjes van de besmette leerling volgen les in het eerste en vierde leerjaar.

cevt

Toen de moeder van de twaalfjarige jongen positief testte op covid-19, werd ook hij getest en hij bleek positief. Aangezien zijn twee zusjes ook een hoog risico lopen op het virus nam de gemeente Sint-Pieters-Woluwe na overleg met onder meer de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie meteen alle nodige maatregelen, kondigt burgemeester Benoit Cerexhe aan. ‘De contactbubbels waar de kinderen deel van uitmaken worden tot 30 juni in quarantaine geplaatst. Alle kinderen zullen strikt opgevolgd worden, ook al zijn de kansen op besmetting vrij laag’, verduidelijkt Cerexhe.

De leerlingen van het zesde leerjaar blijven thuis sinds dinsdag en vanaf woensdag blijven ook de leerlingen van het eerste en vierde leerjaar thuis. De andere contactbubbels van het tweede, derde en vijfde leerjaar blijven naar school gaan en blijven de strikte hygiënemaatregelen volgen.

Alle ouders van de schoolgaande kinderen in de gemeenteschool van Stokkel zijn op de hoogte gebracht van de situatie. De ouders die in rechtstreeks contact zijn gekomen met de besmette leerling en zijn twee zusjes zijn ook in quarantaine geplaatst.