Commotie bij feestelijke opening en gratis-actie van Dunkin’ Donuts in Antwerpen

In Antwerpen heeft de Amerikaanse restaurantketen Dunkin’ Donuts woensdagochtend zijn eerste Belgische filiaal geopend. De opening ging gepaard met een actie waarbij de eerste honderd klanten een jaar lang gratis donuts - of toch een doos per week - wonnen, maar dat verliep niet helemaal zoals gepland.

cevt

Omdat er dinsdag al lange rijen stonden, liet de politie Dunkin’ Donuts toen al de prijzen uitdelen. Tientallen geïnteresseerden waren daar woensdagochtend niet van op de hoogte en schoven dus voor niets aan.

De Antwerpse politie bevestigt dat ze dinsdagavond ingreep omdat het te druk werd ter hoogte van Dunkin’ Donuts, gezien de anderhalvemeter-maatregel. ‘Gisterenavond is de organisatie aangesproken omdat het te druk was, ze was op voorhand ook gewaarschuwd dat er geen toelating was voor een evenement en dat ze bij grote drukte in een oplossing moest voorzien’, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. ‘Dat heeft ze gedaan met de bonnen en daarna is het volk vertrokken.’

Misnoegde reacties

Heel wat andere mensen die hoopten op gratis donuts trokken woensdagochtend toch nog naar het filiaal en schoven er aan. Bij de opening waren alle bonnen al de avond voordien verdeeld, wat tot misnoegde reacties leidde.

Dunkin’ Donuts zou in totaal mikken op vijftien vestigingen in ons land. De focus ligt eerst op de start in Antwerpen. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 12.200 vestigingen in 45 landen.