Beeld ter illustratie. Op maandag 15 juni werden de passagiersactiviteiten op Brussels Airport hervat.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Op maandag 15 juni werden de passagiersactiviteiten op Brussels Airport hervat. © Photo News

Privacywaakhond wil uitleg over koortsmeting Brussels Airport: “Geen wettelijke basis"

De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) roept Brussels Airport op het matje. Volgens de privacywaakhond is er geen wettelijke basis die het mogelijk maakt om de temperatuur van reizigers te meten met geavanceerde digitale technologieën.

12 reacties

  • Yolande MARIS

    4 jaar geleden
    GBA moet toch bewijzen dat ze iets uitvoeren.Als het iets is wat enig nut heeft stellen ze vragen voor de rest hebben ze toegelaten dat de staat ons leven begint over te nemen :digitale meter,vingerafdrukken op paspoort ,iedereen is donor als men zich niet verzet.
  • Renaat VinkeN

    4 jaar geleden
    Niet te geloven!! Iedereen werkt iedereen tegen. Best via het buitenland op verlof gaan !!
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Ik vind wel dat ze verkeerd bezig zijn. Men zou dit moeten controleren bij hen die aankomen om zo te vermijden dat er besmettingen binnen komen. Wie vertrekt gaat niemand meer besmetten op Belgisch grondgebied.
  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    privacy en racisme dat zijn de 2 onderwerpen van deze tijd en blijkbaar veel belangrijker dan volksgezondheid , corona doden enz. . Iedereen smijt zijn hele leven inclusief foto's op social media maar de temperatuur bepalen op de luchthaven dat vinden ze dan schending privacy en is top secret . Veel zotter moet het niet worden .
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Privacy, hoe komen ze er op om dat te mengen in een zaak van volksgezondheid. Voor de rest weet de overheid nagenoeg alles van de werkende burger maar zulke détails vinden ze belangrijk.