Paul Magnette, voorzitter van de PS.
Volledig scherm
Paul Magnette, voorzitter van de PS. © EPA

Magnette: “Theorie van de 'twee grootste partijen' werkt maar voor één partij”

PS-voorzitter Paul Magnette blijft zijn idee van een minderheidsregering verdedigen. Dinsdag zei hij dat de formule waarbij socialisten, liberalen en christendemocraten een regering vormen, de enige overgebleven optie is om de federale formatie recht te trekken. “Veel groter kunnen de tegenstellingen tussen de PS en de N-VA niet zijn”, schrijft Magnette in een opiniestuk in De Tijd.

106 reacties

  • Frederic Franke

    4 jaar geleden
    België splitsen zoals Tsjechoslowakije destijds. Waar ligt eigenlijk het probleem? Er moet geen verkiezingen zijn voor het federale, maar enkel verkiezing voor wie wel of niet tegen een splitsing van België is! Zoals in 1948! Leopold 3 of niet!
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Het VB heeft zoveel stemmen gehaald omdat ze 90 procent van het PS-programma in hun verkiezingsslogans hadden gestopt. Er is dus een groot deel Vlamingen die net zoals de Waalse meerderheid wil gaan voor een sociaaldemocratisch bestel. Omdat het VB onbekwaam is en die slogans enkel als lokaas gebruikt zouden we beter af zijn met een unitaire staat waar de Vlaming ook zou kunnen kiezen voor de PS zodat België terug welvarend land kan worden.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Magnette kan het gewoon niet. Hij denkt uitsluitend in dogma's en heeft totaal geen empathie voor Vlaanderen. Zijn coalitiepartners zouden hun programma moeten inslikken terwijl de PS nooit tot enige toegeving bereid is. Om tot een regering te komen is er maar 1 mogelijkheid en dat is de PS laten liggen waar ze thuishoort : uiterst links.
  • Wim Salomon

    4 jaar geleden
    Graag 1 België met een 15-20 tal ECHTE experten aan het roer. Al de rest afschaffen. Veel geld gespaard en eindelijk bekwame mensen.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Correct, zo een klein land moet het kunnen met 1 regering. Dat kan ook. Het is de politiek zelf die zulke splitsing in de hand werken. Het creeeren van postjes, opzetten van Vlamingen tegen Walen. Allemaal politiek gestuurd. Zelfs Brussel als kleine wereldstad heeft een regering? Waar zijn we mee bezig? Back to basics. Belgie: 1 land, 1 regering.