Nyland pakt de bal pas als die over de lijn is.
Volledig scherm
Nyland pakt de bal pas als die over de lijn is. © EPA

Een gouden punt: deze Hawk-Eye-blunder van een maand geleden houdt Aston Villa in de Premier League

Premier LeagueHerinnert u zich nog de spookgoal uit de wedstrijd Aston Villa-Sheffield United van 17 juni? Op de eerste speeldag van de herstart van de Premier League grijpt Villa-doelman Nyland naast een vrije trap. Hij pakt de bal pas vast wanneer die duidelijk de lijn al gepasseerd was. Scheidsrechter Michael Oliver keurde het doelpunt niet goed door falen van het Hawk-Eye-systeem. De match eindigde uiteindelijk op 0-0. Een punt dat voor Aston Villa goud waard is nu ze zich redden met een marge van... één punt. 

14 reacties

  • stefanie blancke

    4 jaar geleden
    Dit was echt wel een duidelijke goal
  • Wannes Verhoelst

    4 jaar geleden
    Wordt in de goal geduwd door zijn eigen verdediger dus wel goal...
  • Rudy Claes

    4 jaar geleden
    Goal ! Doelman wordt door eigen verdediger in doel geduwd !
  • Hendrik Weckseler

    4 jaar geleden
    Als het pas tijdens de rust een signaal geeft dan kan je nog ingrijpen en de goal goedkeuren dan heb je protest bij de tegenstander maar na het zien van de beelden zullen die dat ook wel begrijpen dit is puntendiefstal er zouden gewoon 3 ipv 1 punt moeten bijgeschreven worden en 1 punt afgetrokken bij de tegenstander eerlijk is eerlijk
  • christophe Desmedt

    4 jaar geleden
    Geen goal? Verdediger duwt keeper over de lijn? Of da nu een tegenstander, een medespeler, een hond of een ballenjongen is die de bal over de lijn krijgt dit is een geldig doelpunt. Bal volledig over de lijn einde discussie.