Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Woensdag klimmen we naar 30 graden: “Kans op zeldzame hittegolf in juni groeit”

Het is niet uitgesloten dat er deze namiddag hier en daar buien vallen. Die kunnen gepaard gaan met donderslagen, voorspelt het KMI. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. Vanaf volgende week schiet het kwik omhoog. “Hierdoor groeit de kans op een zeldzame hittegolf in juni”, zegt Nicolas Roose van NoodweerBenelux. Dat wil VTM-weerman David Dehenauw niet gezegd hebben, maar hij beaamt dat we volgende week meerdere dagen temperaturen rond de 30 graden zullen halen.

17 reacties

  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Ze gaan weer eens overdrijven... Volgens het KMI zijn er sinds 1957 zelfs meer hittegolven geweest met startdatum in juni dan met startdatum in augustus. Wanneer ze ook eindigen in dezelfde maand zijn er in juni 4 en in augustus 5 geweest. Zo zeldzaam is het dus blijkbaar niet. In 1998 was er zelfs al een hittegolf in mei! Het klopt natuurlijk wel dat deze vroeger en vaker voorkomen in de laatste decennia.
  • Pieter De Ruyter

    4 jaar geleden
    Zo zeldzaam dat het nu al het tweede jaar op rij is dat we een hittegolf in juni gaan hebben.Klimaatopwarming is een feit.
  • Franky Schoonvliet

    4 jaar geleden
    Top volhouden tot eind Oktober !!!
  • Dominique Hermys

    4 jaar geleden
    Wind en fris en een beetje zon, meer hebben we nog niet gehad. Laat ze maar schijnen, heb er niets op tegen.
  • Danny Peeters

    4 jaar geleden
    Ik kan geen zon meer zien of ruiken. Ik heb genoten van de regen en bewolkt weer van afgelopen dagen. De zomers zijn meer en meer een degout voor mij aant worden.