Steven Defour
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Defour © Belga/HLN

TRANSFERSOAPS. Steven Defour als spil in de vuilste Belgische transferoorlog ooit, met een Ford Mondeo die voor een huis in Genk uitbrandde

VoetbalEen wagen in de vlammen. Een makelaarskwestie. Een vete tussen twee families. Stevige dreigementen. Gebekvecht en plein public. Een speler met een besmeurde reputatie. In aflevering drie van onze reeks ‘transferdeals die álles hadden kunnen veranderen’ blikken we terug op de transferoorlog om Steven Defour, parel van KRC Genk in 2006. Voorbestemd voor Ajax, maar uiteindelijk via een snood plan naar Standard. Een ongeziene soap met veel verliezers. Plots staat er op de oprit een gezinswagen in lichterlaaie. 

6 reacties

  • Hans Noé

    2 jaar geleden
    Hij was echt top op dat moment. MU wou hem zelf. Jammer dan een blessure er anders over besliste . Zijn beste jaren waren inderdaad in Luik.
  • Rene Dillen

    2 jaar geleden
    Beste middenveld dat Standaard ooit gehad heeft , met Steve als kapitein op 18 jaar .proficiat .
  • Patrick Weyers

    2 jaar geleden
    De schandelijkste, normloze speler van de laatse 20 jaar op de belgische velden.
  • Marcel De Maesschalck

    2 jaar geleden
    Heeft er ooit iemand Defour gezien met zijn mond dicht ? En inderdaad Marcus : hij heeft inderdaad nooit iets bewezen. Was heel sterk in rondslenteren op het veld en zo veel mogelijk in de dekking lopen zodat hij de bal niet kon krijgen. Als hij maar niet moest werken.
  • Marcus Vankeer

    2 jaar geleden
    1van de meest overroepen spelers ooit,heeft eigenlijk nada bewezen.