Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Steeds meer Belgen hebben diabetes

Op tien jaar tijd is het aantal patiënten met diabetes gestegen in ons land. In 2008 had 5,1 procent van de bevolking diabetes, in 2017 was dat al 6,1 procent. Dat tonen nieuwe cijfers van het Intermutualistisch Agentschap (IMA) aan.

6 reacties

  • isabelle BUIJSSE

    4 jaar geleden
    Er is een niet te verwaarlozen onderscheid tussen verschillende typen diabetes. Er zijn ook mensen jonger dan 25 met diabetes... Hoewel type 2 het meest voorkont, zijn ook vormen die niets met ongezonde levensstijl of overgewicht te maken hebben. Om misvattingen uit de wereld te helpen belangrijk om hier duidelijk over te zijn aub.
  • Johan Vancaneghem

    4 jaar geleden
    Je wint op het einde van jouw leven 6-8 jaar, maar dat voelt als een aantal maanden op die leeftijd...
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Van al dat disciplineert leven ,gezond eten ,beweging ,groenten,natuurlijk niet .Rotzooi eten ,overgewicht tot en met ,hamburgers ,chips ,lijstje is wel lang,alles behalve gezond.
  • Richard Derijcke

    4 jaar geleden
    Wees een beetje specifieker AUB !!! Dit gaat duidelijk om Type 2 Diabetes en trouwens, de foto is niet van iemand die insuline inspuit maar om iemand die een vingerprik doet voor een bloedglucosetest.
  • yolanda bortels

    4 jaar geleden
    de enige manier om diabetes onder controle te houden is door geen geraffineerde koolhydraten te eten dat wil zeggen geen suikers ook geen verborgen geen brood geen pasta en rijst maar heel veel groente en goede vetten