Commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker.
Volledig scherm
Commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker. © Photo News

Politiebaas “diep verontwaardigd over bagger die we over ons kregen”

"Er zijn wel enkele punctuele dérapages, maar er is geen structureel probleem van racisme bij de politie.” Dat heeft Marc De Mesmaeker, commissaris-generaal van de federale politie, gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1. De Mesmaeker is ook "diep verontwaardigd" over de "ongenuanceerde uitlatingen" en "bagger" die de politie de voorbije weken over zich heeft gekregen.

115 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik vind ook dat de politie ongehinderd arrestaties en controles moet kunnen verrichten. Mensen die dat proberen te verhinderen moeten zeer zwaar gestraft worden. Bij betogingen ligt het een stuk moeilijker omdat er heel veel actie is op korte tijd. Bij elke betoging zijn er nu relschoppers die niet eens weten waar de betoging om gaat.
  • Modest Bonvivant

    4 jaar geleden
    Respect moet je verdienen , dat kun je niet afdwingen
  • Vloebergs Jan

    4 jaar geleden
    Politie verdient meer respect, klaar. Die mensen hebben ook kinderen en een vrouw en zijn niet de boksbal van de samenleving. Gerecht moet dringend hervormt worden en er moeten veel strengere straffen uitgesproken worden. Politie dweilt met de kraan open.
  • Henri vanderhoven

    4 jaar geleden
    Als je de distels in het koren laat staan worden ze mee geoogst en krijg je geen zuiver meel.Dit geldt voor beide kanten,maatschappij en politie.Er was ooit een tijd (voor de politiefusie en non-politieke inmenging) dat er nog goed geboerd werd.
  • Pete Ta

    4 jaar geleden
    Indien men geen respect kan betuigen voor de politie, kan de staat beter toezien om dat af te dwingen door strengere rechtspraken, hogere boetes enz. De Belgische politie is zeer braaf te noemen in tegenstelling tot andere landen.