VKA
Volledig scherm
© VKA

Vanaf volgend schooljaar zijn kinderen vanaf 5 jaar leerplichtig, derde kleuterklas krijgt verplichte taalscreening

Vanaf volgend schooljaar zijn kinderen vanaf 5 jaar leerplichtig. De Commissie Onderwijs van het Vlaams parlement heeft daarvoor donderdag het licht op groen gezet. De wijziging maakt deel uit van het 'Onderwijsdecreet XXX’, een verzameling van allerhande aanpassingen in het onderwijsreglement - van kleuter- tot hoger onderwijs - in de aanloop naar volgend schooljaar. Zo komt er bijvoorbeeld ook een taalscreening voor de derde kleuterklas.

4 reacties

  • Steve Theuninck

    4 jaar geleden
    Moeten kinderen wier ouders geen vaste verblijfplaats (foorreizigers, schippers, ed.) hebben, al vanaf hun 5 jaar op internaat gaan? Ikzelf was 6 jaar, toen ik op internaat ging, en dit had toch al een grote impact.
  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Kinderen die de taal beheersen en begrijpen starten met een goede basis in het onderwijs. Anderstaligen moeten de landstalen zo snel mogelijk aanleren, ook de ouders moeten hun verantwoordelijkheid hiervoor nemen + de landstalen kennen.
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Mooie zaak, vooral die taaltesten. Ik hoop wel dat ze dat subtiel doen door bv. observatie, want zo'n 5 jarige al een test geven die ze kunnen falen is geen goed idee.
  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Zeer goed voorstel! Enige manier om het niveau omhoog te krijgen