Geert Hoste was op 30 april te gast bij ‘De Ideale Wereld’.
Volledig scherm
Geert Hoste was op 30 april te gast bij ‘De Ideale Wereld’. © VRT

Geert Hoste reageert op hetze rond schrappen van passage in ‘De Ideale Wereld’: “Dit was gewoon satire, zoals Charlie Chaplin in ‘The Great Dictator’”

Geert Hoste (59) reageert ietwat verbaasd op de hetze rond het schrappen van de veelbesproken passage uit ‘De Ideale Wereld’ waarin hij de draak steekt met Vlaams Belangers. “Ik ga vrolijk fluitend mee in het gevecht”, zegt hij over de stroom aan reacties, maar Hoste zegt ook ontgoocheld te zijn over het gebrek aan ethische visie. Hoste gaat aan de VRT vragen om de bewuste aflevering te verwijderen.

38 reacties

  • Mady Vermeulen

    4 jaar geleden
    Ik kijk nooit naar de VRT of Canvas en heb niets gemist. Wie Geert Hoste graag de coronacrisis wil zien misbruiken om ongestraft de (door de VRT geschrapte) Hitlergroet te kunnen brengen kan op google terecht.
  • Guy Moreels

    4 jaar geleden
    Geert Hoste : je houdt van zijn humor over het koningshuis en de politiek of niet. Ik kijk wel eens naar de Ideale Wereld, maar vind die Hitlergroet er wel dik over. Misschien zelfs strafbaar ! Geert Hoste heeft zijn beste tijd gehad ! Persoonlijk vind ik zijn humor niets !
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Serieuze steek laten vallen, Geert. Ik verlies alle respect voor een artiest, voetballer, bv van eender welk soort entertainment als hij of zij zich politiek probeert te profileren, zij het nu links of rechts. "Schoenmaker blijf bij uw leest", want vanaf nu zult u voor een groot deel van Vlaanderen voor een linkse rakker doorgaan, of dat nu is of niet. Wees blij dat u al niet vervolgd wordt, want een gewone zatte student zou hiervoor al opgesloten geraken.
  • Geno H

    4 jaar geleden
    Als er wordt gelachen met de profeet Mohammed is het satire en vrije meningsuiting, als er wordt gelachen met het Vlaams belang en Hitler dan kan het plots niet.
  • Fons Dewaele

    4 jaar geleden
    Hoste, ik zie de vergelijking niet tussen de satire van Charlie Chaplin en deze politieke inmenging. Trouwens gaat men nu het VB vergelijken met een moord regime. En neen ben geen aanhanger van VB.