Betoging van de gele hesjes in Brussel in november 2019: ze protesteerden onder meer tegen economische ongelijkheid, woekerwinsten bij multinationals en klimaatonverschilligheid.
Volledig scherm
Betoging van de gele hesjes in Brussel in november 2019: ze protesteerden onder meer tegen economische ongelijkheid, woekerwinsten bij multinationals en klimaatonverschilligheid. © Baert Marc

Stakingsijver groter in Wallonië en Brussel dan in Vlaanderen

Er werd het voorbije jaar, net als de jaren daarvoor, beduidend meer gestaakt in Wallonië en Brussel dan in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers verzameld door het Europese vakbondsinstituut ETUI.

13 reacties

  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Als de European Trade Union Institute als reden daarvoor opgeeft dat dit door de regering Michel komt, is dit dus toegeven dat het politieke stakingen waren, zonder dat de echte Waalse werknemers erom vroegen. Als ze zo blijven voordoen stel ik me de vraag hoe Wallonië zal rondkomen na 2024.
  • William Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Er wordt daar inderdaad meer gestaakt EN minder gewerkt . Dat is allang geweten.
  • Francois Jonckheere

    4 jaar geleden
    Zoals altijd dus !!
  • marc tamar

    4 jaar geleden
    Daar willen ze gewoon niet werken maar krijgen.
  • Walter Decock

    4 jaar geleden
    Als we kunnen tellen is dat in Wallonië bijna het dubbele, en dat met een groot arbeidslozen probleem. Proficiat, de werkgevers zullen dit zeer positief ervaren.