Het hoofdkwartier van de ECB in Frankfurt, Duitsland.
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van de ECB in Frankfurt, Duitsland. © REUTERS

ECB leent banken ruim 1.300 miljard euro

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in de marge van de coronacrisis voor 1.310 miljard euro aan leningen verstrekt aan de banken in de eurozone. Dat heeft de ECB donderdag in Frankfurt meegedeeld. 

3 reacties

  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Na de hulp aan de banken met de bankcrisis in 2008 met het geld van de belasting betalers, hebben die nu weer geen geld meer? Ze bedriegen de mensen langs alle kanten,rekenen al hun kosten door, betalen praktisch geen interesten,krijgen het geld gratis van ECB en nu zitten ze terug zonder. Een goed beleid moet ik zeggen en een zeer goede controle en opvolging van de politiek.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Niet alleen krijgen de banken gratis 1300miljard euro aan leningen ter beschikking , ze krijgen er zelfs 1% bovenop terwijl de goede spaarders jaarlijks ca. 2,5% van hun spaargeld aan koopkracht verliezen, en daarbij ook nog eens een berg aan bankkosten worden aangerekend. De ECB zou beter 1% rente aan de spaarders geven om het dan op te doen in de economie. Hoe gaat men precies kontroleren wat de banken met de 1300mld€ zullen gaan aanvangen ?
  • GISLAIN GOSSEYE

    4 jaar geleden
    Waar haalt de ECB zoveel geld ?