Luc Van den Brande volgde via videoconferentie de commissievergadering.
Volledig scherm
Luc Van den Brande volgde via videoconferentie de commissievergadering. © rv

VRT-voorzitter ontkent met klem politieke inmenging geschrapte passage ‘De Ideale Wereld’: “Onjuist en tendentieus”

TVDe voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, Luc Van den Brande, ontkent met klem dat er sprake was van “enige inmenging, noch druk, noch vraag om een of andere beslissing te nemen” toen de Vlaamse openbare omroep besliste om een passage uit ‘De Ideale Wereld’ te schrappen na kritiek van het Vlaams Belang. Van den Brande heeft het over “volstrekt onjuiste en tendentieuze berichtgeving”.

4 reacties

  • Ronny Verschueren

    4 jaar geleden
    Als je in een voetbalstadion de hitlergroet brengt krijg je stadionverbod. Als je dit op een openbare plek doet riskeer je opgepakt te worden. Waarom zou dit dan op tv wel mogen?
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Om een Hitlergroet te expliceren als satire daar moet je inderdaad een komiek voor zijn. Doet een lid van het VB hetzelfde dan wordt hij vervolgd, daar mag je zeker van zijn.
  • Joey Starr

    4 jaar geleden
    Ik ben zeker geen VB aanhanger, maar een kwart van de Vlamingen die blijkbaar voor deze partij, ondanks het anti democratische “cordon sanitaire” en onophoudelijke gratuite propaganda door pseudo linkse graaiers zoals deze tragi-komiek, stemmen, op dergelijke manier als Nazis beschouwen is er wel héél ver over. Laat hij dat maar eens met de “minderheden” doen, de wereld zal te klein zijn. Hij zou beter, voor de verandering, proberen eens écht grappig te zijn. Nu is het al jaren eerder “déjà vu”
  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    Dit soort politiek benoemde gasten is blijkbaar betaald om niks te weten... Al goed dat daar ook een raad van bestuur is. Dan is de kans groter dat daar minstens een tussenzit die mogelijks wel iets weet. Het enige dat ze wel weten is dat ze niet mogen vergeten zichzelf jaarlijks een deftige opslag te voorzien. En dan heb ik het niet over een tennisterm.