President Donald Trump, naast zijn dochter Ivanka Trump. Links de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en gewezen veiligheidschef John Bolton.
Volledig scherm
PREMIUM
President Donald Trump, naast zijn dochter Ivanka Trump. Links de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en gewezen veiligheidschef John Bolton. © EPA

Omstreden boek van John Bolton toont aan: hoe waanzinnig Trump ook lijkt, er is altijd over nagedacht

Er gaat veel meer rede schuil dan we tot nu toe konden vermoeden achter de waanzin waarmee Donald Trump de wereld geregeld verbaast. Zelfs zijn meest onnavolgbare uitingen dienen een doel, zo blijkt uit het omstreden boek van John Bolton, zijn gewezen veiligheidschef. Maar dat is geen compliment, want dat doel heet altijd eigenbelang.

16 reacties

  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    Trump heeft idd het grote voordeel dat er velen zijn die denken dat hij een dommerik is. Die stemmen dus automatisch democratisch. Diegenen die hem geweldig, slim, ongelofelijk, de beste ooit, en meer van dat vinden stemmen natuurlijk op hem en zo winnen ze via de kiesmannen de verkiezing, niet door de meerderheid die effectief wéét dat hij dom is, enfin .. zéker niet de slimste thuis, en ook nergens anders
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Volgens Trump zelf heeft hij als president verwezenlijkt wat geen enkele president voor hem heeft kunnen verwezenlijk. Alles wat hij gedaan heeft is fantastisch, groots, nooit gezien, iedere president die hem vooraf gegaan is verbleekt in zijn aanschijn en hij heeft alsof het niks was Amerika terug 'great' gemaakt. Dan is het wel bijzonder vreemd dat zo een fantastisch president schrik heeft om herverkozen te worden en daarvoor zelfs slinkse en bijzonder linke praktijken gaat voor toepassen.
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Dat Trump echt doet wat hij beloofd heeft is net het grote probleem. Hij beloofde tijdens zijn kiescampagne al dat hij alle maatregelen van de Democraten en al zijn voorgangers ging vernietigen en de eerste twee jaar van zijn legislatuur heeft hij dat ook effectief gedaan op een aantal uitzonderingen na. Hij beloofde afbraakpolitiek, chaos en waanzin en hij is zijn beloften nagekomen.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Wees er maar zeker van dat er heel goed nagedacht is over hetgeen Trump zegt en doet. Daarbij heeft Trump nog het grote voordeel dat er velen zijn die denken dat hij een dommerik is.
  • Ed Buun

    4 jaar geleden
    Mensen beliegen en bedriegen, nu nog eens via een boek. Geen kat die dit nu nog steeds gelooft. Maar ze blijven proberen en bedriegen, ze zouden beter eens van tactiek veranderen want hiermee gaan ze er niet komen.