Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). © Photo News

De Crem: “Klachten tegen politie over geweld of racisme regelmatig een tegenstrategie van criminele groepen”

De klachten tegen de politie wegens geweld of racisme vormen regelmatig een tegenstrategie waarvan criminele groepen gebruikmaken. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) donderdag gezegd in de Kamer. "Ik zal dat nooit aanvaarden", zei de minister. 

21 reacties

  • guy perain

    4 jaar geleden
    Ze weten het en ze doen er niks aan!?
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Juist Crembo, doe er dan wat aan neem je verantwoordelijkheid. Kritiek op de politie is onterecht en wordt aangestuurd door mensen met dubbele agenda. Als de politiek en het rechtsapparaat nu volgt kan er wat veranderen
  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Politici hebben blijkbaar geen gevoel meer met de realiteit. Ik nodig ze uit om eens mee op de eerste rij te staan tijdens een betoging maar dan aan de kant van de politie. En als EU-parlementairen een politie interventie bemoeilijken moeten ze tegen de weerbots kunnen.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Niet kunnen aanvaarden is één ding. Het probleem aanpakken en oplossen is het andere. Wat zal 'meneer nultolerantie De Crem' doen ? Praten is mooi, maar doen is van een heel ander niveau, en op dat laatste zit iedereen te wachten.
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Of gewoon een feit! Het is veel te gemakkelijk om het zomaar 'tegenstrategie' te noemen en zo fouten toe te laten die gaan lijden tot Amerikaanse toestanden. Te veel bescherming is juist het dodelijkste fout.