Steven van Gucht: "Waakzaamheid blijft geboden"
Volledig scherm
PREMIUM
Steven van Gucht: "Waakzaamheid blijft geboden" © BELGA

Van Gucht: “Voorzichtig blijven, want een kentering kan er elke dag komen”

Het aantal nieuwe besmettingen bleef drie dagen onder de honderd, maar stijgt vandaag weer naar 104. Geen reden tot ongerustheid, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De trend blijft licht dalend. We zien nog geen effect van de versoepelingen en betogingen. Maar we moeten voorzichtig blijven, want een kentering kan er elke dag komen.”

17 reacties

  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Als men als virologen jaarlijks virussen volgt weten zij perfect rond welke periodes deze terug opkomen. Is dat nu in de zomer of het kouder wordt. Communiceer dat dan ook duidelijk. Dagelijks die cijfers AUB hou ermee op. Besef je geen bevolking een jaar of langer kan opsluiten . De turbo concentratie moet bij het vaccin liggen en niet meer bij cijfers. Dan beslissingen destijds van beleid met 4 familie leden elkaar zien dus kies maar ga fietsen met 20 man. Vertrouwen breek je hiermee.
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Dat is het resultaat van 3-4 weken versoepeling maatregelen. De incubatie gaat waarschijnlijk iets langer dan 14-21 dagen zijn vooraleer de symptomen optreden en een test gerechtvaardigd wordt.
  • Mark Van Puyvelde

    4 jaar geleden
    Griep keert ook jaarlijks terug met ettelijke dodencijfers. Het zou dus verwonderlijk zijn mocht dit niet met Corona voordoen.
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Er komt heel zeker een kentering en alleen al door de massa concentraties voor voetbal en koers. Niet te vermijden. Maar anderzijds moet ook de betutteling ophouden. Iedere Belg die nadenkt weet wat te doen en wil nu door de virologen en de gees niet langer bij het handje genomen worden. We moeten die tweede golf gewoon doorstaan en onszelf alle beperkingen opleggen. Volgens Europese standaarden hoeven we niet luid te roepen.
  • Mario Roman

    4 jaar geleden
    Ik weet dat een kentering er misschien kan komen, maar omdat ons alle dagen in te wrijven, is van het goede teveel