Amerikaans president Donald Trump en president Xi Jinping van China.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump en president Xi Jinping van China. © AFP

China heeft coronavirus volgens Trump mogelijk moedwillig verspreid om wereldeconomie te raken

China heeft het nieuwe coronavirus mogelijk moedwillig verspreid om zo de wereldeconomie te destabiliseren. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump donderdag gezegd in een gesprek met de zakenkrant Wall Street Journal.

29 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Als dit een biologisch wapen is om expansionisme te dienen, dan kan het alleen door een land die een deeltje van zijn eigen grote bevolking kan missen en een hoog gehalte heeft aan robotburgers die al lang geen vragen meer durven stellen. Is de immuniteit maar tijdelijk ? Wordt het virus resistent aan vaccins ? Economieën aan de grond... Het is oppassen geblazen.
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Rusland heeft zijn grens onmiddellijk afgesloten. Waarom hebben de westerse landen dat ook niet gedaan? Wie is nu weer de domste van de klas?
  • John Waldack

    4 jaar geleden
    Guido Ceuleers, nog voor de coronacrisis had China al het overgrote deel van de wereldhandel in handen en bezit ook ongeveer 60% van de enorme Amerikaanse schulden... Volgens mij is het misschien een ongeluk maar alvast niet moedwillig...
  • Ed Buun

    4 jaar geleden
    100%, ze wisten al in Augustus 2019 dat dit ging gebeuren. Samen de WHO hebben ze bewust meer dan 7 maanden gewacht zodat de hele wereld het zou hebben. WHO & CCP opdoeken en snel.
  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    Even een half jaar in de toekomst kijken: Trump looft China, verklaart dat land als de beste partner van de USA. Ja, ja, zo ziet het ernaar uit na november 2020!