Een beetje beangstigend zo'n bomvol vliegtuig, maar tijdens de ochtendvlucht van Brussel naar Rome verloopt alles naar wens.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beetje beangstigend zo'n bomvol vliegtuig, maar tijdens de ochtendvlucht van Brussel naar Rome verloopt alles naar wens. © Photo News

REPORTAGE. Bang dat de maskers vallen: zo voelt het om met 180 passagiers van Brussel naar Rome te vliegen

Vliegen in tijden van corona: experts zweren dat het veilig is, maar welk gevoel overheerst wanneer je opeengepakt met volslagen vreemdelingen door het luchtruim klieft? Blijft de discipline ook na de check-in overeind of vallen op een hoogte van 10.000 meter de maskers af? Checken die handel! De vlucht Brussel-Rome was gisteren bijna volzet, net als de retourvlucht, maar wij konden nog een van de laatste tickets bemachtigen.

10 reacties

  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Ik heb in mijn omgeving nog geen enkele bus zien rijden met meer dan 5 personen, zelfs niet in 'n gelede bus. Maar met 180 op 'n vliegtuig zou veilig zijn.
  • H. Hermans

    4 jaar geleden
    Op het openbaar vervoer hangen de mondmaskers na het opstappen al onder de kin!
  • johan ruell

    4 jaar geleden
    Alles hangt van je eigen verantwoordelijkheidsgevoel af. Ondertussen weten we toch al genoeg van de ziekte om het NIET te krijgen.
  • Pauline Desmet

    4 jaar geleden
    Ze zouden iedereen moeten verplichten om een mondmasker te dragen, telkens je in ruimtes komt waar andere personen zijn (dus winkels, ...) Zeker op een vliegtuig ! Hopen maar dat ze goed controleren of iedereen wel degelijk zijn of haar mondmasker aanhoudt... !
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Bart De Graeve Gezonde mensen zijn ook ziek geworden niemand is veilig voor deze ziekte!
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Wat als ik al een voorschot heb betaald? Wat als ik via een bookingplatform heb geboekt? Test Aankoop beantwoordt de 11 meest gestelde vragen over uw vakantie
    PREMIUM

    Wat als ik al een voorschot heb betaald? Wat als ik via een booking­plat­form heb geboekt? Test Aankoop beant­woordt de 11 meest gestelde vragen over uw vakantie

    Binnen goed zes weken start de wellicht meest bizarre zomervakantie ooit. Of en hoe we dan zullen kunnen reizen, blijft nog steeds een groot vraagteken. Wat als je reeds geboekte reis al werd geannuleerd, of het daarop dreigt uit te draaien? Moet je die voucher aanvaarden? Mag de luchtvaartmaatschappij je geld een jaar achterhouden? Maar ook: moet je nog betalen voor een reis die wellicht nooit doorgaat, en wat als je in je hotel in quarantaine wordt gezet? Simon November van consumentenvereniging Test Aankoop beantwoordt de meest gestelde vragen.