Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld). 18/06/2020
Volledig scherm
Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld). 18/06/2020 © Photo News

Kamer akkoord met belastingvrije ‘coronareserve’ voor bedrijven en tijdelijke minimumuitkering arbeidsongeschiktheid

Om hun vermogen te versterken, kunnen bedrijven een belastingvrije ‘coronareserve’ aanleggen. De Kamer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een wetsontwerp daarover van minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) goedgekeurd. De Kamer bepaalde ook dat arbeidsongeschikten een gelijke uitkering zullen krijgen als tijdelijke werklozen.

11 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    De Croo heeft een eigen regel die zegt de schulden worden door de volgende regering betaald en dan is er nooit een probleem.
  • Farid Azuzzi

    4 jaar geleden
    ze denken in vlaanderen nog steeds dat door massaal geld uit te delen ze de wereld economie opnieuw in gang zullen trekken ...wij zijn geen kopers, maar verkopers ...al wat ze uitdelen is weg en komt nooit meer terug ..ze schieten in hun eigen voeten .
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Het uitstellen van de betaling van belastingen is niet hetzelfde als het vrijstellen van belastingen en is evenmin een cadeau. De regering moet dat duidelijk uitleggen: zoniet gaat ze weeral eens de nepargumenten van demagogen op een gouden dienblad opdienen.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Ze mogen al volledig gratis op restaurant en nu nog meer voordelen op ons kosten. Ondertussen blijft de zorg in de kou staan en zijn we nr 1 als slechtste land zonder er wereld voor Corona. Geef Vlaanderen aan NL.
  • patrick mos

    4 jaar geleden
    en de nva was er weer tegen... maar geld geven aan de groot verdieners daar heeft de nva geen problemen mee...