Een lid van de Lakota-gemeenschap staat op de sokkel waarop tot donderdagochtend nog Christoffel Columbus stond. Op de achtergrond de beroemde Coit Tower van San Francisco. (18/06/2020)
Volledig scherm
Een lid van de Lakota-gemeenschap staat op de sokkel waarop tot donderdagochtend nog Christoffel Columbus stond. Op de achtergrond de beroemde Coit Tower van San Francisco. (18/06/2020) © EPA

San Francisco verwijdert standbeeld Columbus

San Francisco heeft een standbeeld van Christoffel Columbus verwijderd. Het beeld was onlangs onderwerp van discussie geworden, omdat het door veel mensen wordt gezien als symbool van onderdrukking.

8 reacties

  • Fanny Konings

    3 jaar geleden
    Maken het alleen maar erger
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Een standbeeld is een soort lauwerkrans, een goedkeuring van wat die mens deed. Eindelijk gaat Colombus er aan. Zijn gedachtegoed en dat van mensen van zijn tijd zijn niet meer van deze tijd. Basta. Toen de inheemse indianen massaal omkwamen door kinderziekten en ontbering in de goudmijnen, werden Afrikaanse slaven ingevoerd.
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    De geschiedenis is er en zal nooit verdwijnen hoeveel standbeelden je ook wegneemt en eerlijk gezegd van vroeger hou ik me niet bezig ik leef nu en is al erg in deze wereld dus mensen focus u op u eigen leven is al zwaar genoeg en waar ge woont en andere landen moeten hun problemen maar zelf oplossen wij in België hebben er genoeg van onze problemen
  • Bruno Draulans

    4 jaar geleden
    Hoe hard de geschiedenis ook is, als ze Columbus al weghalen, dan verloochen je wel echt je eigen geschiedenis. Een geschiedenis van ontdekking, geweld, migratie , maw dan hadden die Amerikanen zelfs nooit op die grond gestaan. De VS zal ermee moeten leven, dat het inlijven van dat land niet proper ging.
  • Ann Vandelannoote

    4 jaar geleden
    En wat einde volgende stap? De geschiedenislessen verbieden?