Birger Verstraete op de Bosuil om transfer naar Antwerp af te ronden

Antwerp zet zijn transferoffensief voort. Nadat het vorige week Moeskroen-doelman Jean Butez had vastgelegd, staat het nu dicht bij Rode Duivel Birger Verstraete (26). De middenvelder is gearriveerd op de Bosuil en klaar om te tekenen. Zijn komst lijkt slecht nieuws voor Steven Defour.

kvu, dvd

Antwerp hoopt Birger Verstraete zo spoedig mogelijk vast te leggen. De middenvelder, die in 2018 debuteerde als Rode Duivel, zit op een zijspoor bij FC Köln en zoekt meer speelgelegenheid. In alle discretie heeft de Great Old zich gemanifesteerd om Verstraete definitief over te nemen. De gesprekken zijn in een afrondende fase.

Verstraete, jeugdproduct van Club Brugge, werd vorige zomer nog maar door de Duitse Bundesligaclub weggekocht bij AA Gent voor zo’n 4 miljoen euro. De Oostendenaar tekende er voor vier seizoenen en begon aan het seizoen als titularis. Een meniscusblessure in september kostte hem echter anderhalve maand.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bovendien werden kort na zijn herstel trainer Achim Beierlotzer én technisch directeur Armin Veh op straat gezet, uitgerekend de mensen die op zijn komst hadden aangedrongen. Met de komst van Horst Heldt als TD maar vooral Markus Gisdol als coach slonken de speelkansen van Verstraete. Onder Gisdol wordt een meer Engelse speelstijl gepredikt met veel lange ballen, en dat is niet bepaald op zijn lijf geschreven. Sinds november stond hij nog maar drie keer aan de aftrap.

Dan moet de speelstijl van Ivan Leko bij Antwerp wel iets zijn voor Verstraete, op zijn best een pitbull met voetballend vermogen.

Afscheid van Defour?

Als Antwerp eruit geraakt met Köln en de speler, lijkt ook het lot van Steven Defour (32) bezegeld. Een voorstel om te verlengen kwam er nog altijd niet en zou nu niet logisch zijn. Verstraete heeft hetzelfde profiel als Defour, alleen is hij zes jaar jonger. Wat meteen ook de verjongingskuur op de Bosuil onderstreept.