Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wil Lufthansa van Brussels Airlines af? Faillissement “niet uitgesloten”

Volgens verschillende bronnen zou Lufthansa niet langer uitsluiten haar Belgische dochter, Brussels Airlines, in faling te laten gaan of er zich van ontdoen. Dat schrijft La Libre Belgique. De Franstalige krant weet van een interne bron dat de directie van Brussels Airlines maandag de directie van de Lufthansa-groep ontmoet.

45 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    Lufthansa heeft 786 vliegtuigen, waarvan (700) het merendeel staan netjes op een rij geparkeerd in Victorville, CA. Brussel Airlines (67 vliegtuigen) heeft ook geen enkele eigenaar in heel België, zelfs alle Brussel Airlines vliegtuigen zijn gehuurd van Airbus. Brussel Airlines is ook geen nationale Airline, nooit geweest. Natuurlijk zal Lufthansa 300 miljoen euro graag accepteren, maar het betekend niet dat Brussel Airlines blijft vliegen. Een blinde kan zien, dat het is gewoon hopeloze zaak.
  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    300 miljoen euro is niet genoeg om BA te laten verder werken. Het beleid heeft geen lessen getrokken uit de faling van Sabena. De vele herstructureringen waren misschien wel goed bedoeld maar hebben hun doel gemist.
  • Tessa vandermout

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat ze die 270M belastingsgeld nog niet betaald hebben !
  • christian demeester

    4 jaar geleden
    Laat ze failliet gaan en dan kan België met een nieuwe maatschappij starten. Zal goedkoper zijn dan geld in een bodemloze put te werpen.
  • Steven PIENS

    4 jaar geleden
    Net zoals met Sabena gaan de vakbonden tot het uiterste gaan, zodat iedereen op straat staat.