Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

Belgen geven nog steeds minder uit ondanks versoepeling coronamaatregelen

GeldOndanks een versoepeling van de lockdown, blijven de Belgen voorzichtig in hun uitgaven. Tijdens de maand mei gaven ze nog steeds 12 procent minder uit dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Ook het aantal transacties ligt nog steeds 19 procent lager. Dat blijkt uit een studie van het Economisch Bureau van ING België dat hiervoor meer dan 79 miljoen transacties analyseerde tussen eind april en eind mei 2019 en 2020. 

19 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Ik afgelopen weekend voor het eerst in maanden naar de Jumbo vlak over de grens. Nog geen 80 euro kwijt voor een kar die ik in België in geen enkele winkel voor minder dan 100 euro had kunnen vinden. Levensmiddelen heb je echt nodig. Wat andere dingen betreft, ik was nooit erg gehecht aan spullen en kopen, maar ik heb tijdens de lockdown geleerd dat ik zelfs met nog veel minder shoppen minstens even gelukkig ben. Dus ik geef inderdaad minder uit en ben van plan om dat vol te houden.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Ze hebben ook eindelijk geleerd dat ze dit alles ook niet nodig hadden om gelukkig te zijn. Een coronaatje heeft de mensen eens terug met twee voeten op de grond geplaatst. En ondertussen heb ik ook een record. Ik zit nu al 4j met mij 50€ pree op zak, niets bijgekomen, niets er af. Dat kan je op de bank niet zeggen.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Alles is inderdaad duurder geworden. Zelfs de horeca, die om mensen schreeuwt om te komen consumeren,slaat zijn prijzen op.De mensen uitbuiten om het verlies van de afgelopen maanden wat goed te maken
  • Luc Verstraelen

    4 jaar geleden
    Kopen in eigen regio?Akkoord.Maar niet tegen de woekerprijzen die nu gehanteerd worden.De grootwarenhuizen op kop.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    De Belgen zijn slimmer dan wat de meeste politici denken, logisch want de meeste politici zijn zoontje van vorige politici. Ze sparen nu omdat ze weten dat straks de verschillende regeringen weer aan deur van de werkmens en de middenklasse zal staan met een nieuwe reeks "solidariteitsbelastingen", onder het mom van "milieu", "crisis" of "veiligheid".