Silvio Proto.
Volledig scherm
PREMIUM
Silvio Proto. © HLN

TRANSFERSOAPS. Oorlog tussen maffieuze makelaar en Van Holsbeeck: na eindeloze soap belandde Silvio Proto niet bij Barcelona, wel bij Anderlecht

Belgisch voetbalPlots zat zijn maffieuze makelaar op Camp Nou te onderhandelen. Silvio Proto aan de zijde van Ronaldinho en Lionel Messi bij FC Barcelona? Zestien jaar geleden was het bijna zover. Op zijn 22ste was hij op de transfermarkt plots grof wild. Na een onderlinge oorlog tussen zijn agent en Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck tekende Proto uiteindelijk toch voor paars-wit. Het verhaal achter dé transfersoap van 2005 leest u in de vijfde aflevering van onze reeks ‘transferdeals die álles hadden kunnen veranderen’.

9 reacties

  • Anthony Peeters

    2 jaar geleden
    Heel onderschatte keeper! Had veel beter kunnen doen als Anderlecht. Gelukkig voor ons is hij lang gebleven!
  • Nicolas Van Brussel

    2 jaar geleden
    Ik denk echt dat Proto een betere internationale carrière had kunnen maken. Het siert hem we dat hij in België wou blijven voor zijn vrouw. Was een van de beste keepers in zijn top-jaren.
  • Gerda De Bruyn

    2 jaar geleden
    nog iemand voor de beloften van anderlecht?
  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Nu heeft Proto bij Anderlecht nog een mooie tijden gekend maar bij Barelona zou hij op een zijspoor beland zijn en kon dit het einde betekend hebben
  • Sam Valkenborgs

    4 jaar geleden
    Waarom zou Proto niet bij Barca kunnen spelen ? Hesp, Arnau, Dutruel, Pinto en Valdes waren ook geen toppers maar ik schat Proto toch even hoog in als deze heren.