Gedelegeerd bestuurder van de Acteursgilde, Johan Van Assche, en woordvoerder Michael Pas.
Volledig scherm
Gedelegeerd bestuurder van de Acteursgilde, Johan Van Assche, en woordvoerder Michael Pas. © Kristof Ghyselinck

Artiesten ontgoocheld over sneuvelen wetsvoorstel: “Slachtoffer van politieke spelletjes”

Kunst & LiteratuurDe artiesten zijn het slachtoffer geworden van politieke spelletjes. Dat zegt de Acteursgilde in een reactie op de beslissing van de Kamer van donderdag.

15 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Als deze mensen nog geen 3 maanden kunnen overbruggen, dan schort er iets aan hun levenswijze. Iedereen MOET er voor zorgen dat ze een centje hebben voor de honger die komt. Wat moeten ze in de 1ste en 2de WO niet gezegd hebben. Toen bestond er nog niet zoiets, als krijgen van de regering. Voor wat? Niet sparen dan eet je maar patattenschillen.
  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Als ge geen werk hebt zoek dan een echte job in Belgie zijn er toch teveel mensen die denken dat ze artiest zijn en zo snel rijk kunnen worden eens moest de zeepbel springen alleen is het door de corona crisis sneller gebeurt
  • Jozef Willem Hazel

    4 jaar geleden
    Wat is die abstracte, jurydisch niet geregistreerde "kultuursector" feitelijk? Een eigengereid gelegenheidsgroepje met een kleine "k", politiek gemanipuleerd, dat meent dat het manna voor hen gratis uit de hemel moet vallen?
  • Joske Zeeuw

    4 jaar geleden
    Hebben we dan zoveel grootmeesters en wereldsterren hier in België? Ze kunnen en mogen proberen om naam en veel geld te maken met een gitaar of penseel. Als dat niet lukt ga dan werken, of blijf dan hangmatter als je wil maar kom niet bedelen.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    In feiten zijn zij zelfstandig zoals in andere landen maar ze hebben hier een aangepast statuut gekregen maar nu willen ze een volledig statuut maar zijn werken voor niemand en worden gevraagd en een klein land als België heeft veel te veel artiesten. Het is weer zo iets dat de politiek uit gedeeld heeft maar niet voor alle zelfstandige om politiek gewin aan de linkse kant natuurlijk.