Christopher Columbus in Barcelona.
Volledig scherm
Christopher Columbus in Barcelona. © AFP

Burgemeester Barcelona reageert op beeldenstorm: “Standbeeld Columbus blijft”

Sinds 1888 heeft het standbeeld van Christopher Columbus zijn vaste plaats op Las Ramblas in Barcelona. Met een uitgestrekte arm wijzend naar “the New World”, in werkelijkheid naar Constantine, Algerije. De ontdekkingsreiziger wordt door veel mensen ervaren als een symbool van onderdrukking en bevindt zich momenteel in het heetst van de strijd. De burgemeester van Barcelona weigert om het standbeeld te verwijderen.

13 reacties

  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Op een paar luidruchtige en zelfs vernielzuchtige uitzonderingen na en hun groepje meelopers, wil niemand die kunstwerken weg. Daarmee verandert immers niets aan wat gebeurt is.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Dat hij er een mooi plakkaatje zet met de reden waarom de persoon van dat standbeeld niet langer een standbeeld verdient. Het plakkaatje zal niet groot genoeg zijn, vrees ik. De feiten van de geschiedenis verander je niet door een standbeeld te verwijderen, je verandert alleen de kijk er op.
  • RONNY DE PETTER

    4 jaar geleden
    Deze burgemeester heeft het verstand op de juiste plaats en loopt niet met de meute mee.
  • johanneke li

    4 jaar geleden
    die burgemeester heeft groot gelijk! spijtig genoeg hebben maar weinig andere politiekers de nodige ballen aan hun lijf om het been stijf te houden! een duidelijk bewijs hoe weinig leiderschapskwaliteiten zij hebben!
  • maud hallett

    4 jaar geleden
    bravo!