Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. 128 nieuwe besmettingen, 20 opnames in ziekenhuizen, R-waarde blijft op 0,87

Er zijn de voorbije 24 uur 128 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld in België, tegenover 104 gisteren. Er werden 20 nieuwe patiënten in de ziekenhuizen opgenomen (tegenover 19 gisteren), 27 anderen mochten het hospitaal weer verlaten. Op de afdeling intensieve zorgen is er een daling van 5 patiënten. Er werden helaas ook 12 doden gerapporteerd, tegenover 10 nieuwe overlijdens gisteren. Alle trends van de voorbije week blijven dalend.

69 reacties

  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    België heeft het slechtste rapport ivm covid19. Meer mondmaskers dragen hoor ik veel zeggen. Waarom is er dan in Nederland en in zoveel andere landen minder oversterfte? Daar dragen ze geen mondmaskers hoor, ga maar eens kijken in Nederland. Wanneer het niet moet, zal ik het niet dragen. Loop nu gelijk een "dokter" over straat en de volgende generatie gaat dood van de kleinste griepepidemie. En dan spreken we nog niet over het milieu met al die maskers en handschoenen in de rivieren.
  • Michael Vandamme

    4 jaar geleden
    Vooral in de cafés heb ik gemerkt dat er nog maar weinig rekening wordt gehouden met de regels en de Corona epidemie. In de supermarkten zie ik ook minder en minder mensen die een mondmasker aandoen
  • Marc Huyghebaert

    4 jaar geleden
    Wat ik niet begrijp. Brussel altijd minder besmettingen dan bvb vlaanderen?? Verplicht maskers nu overal en voor iedereen. Want mensen denken dat dit voorbij is en de waarheid is verre van
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    In China vinden ze 55 besmettingen veel; in België is 128 weinig. Gezien het bevolkingsaantal zijn de cijfers in ons land zéééér hoog. Maar men doet maar op... Wij krijgen dat virus hier zonder vaccin nooit weg.
  • edwin impens

    4 jaar geleden
    als je eerst iedereen opsluit en daarna alles weer zo goed als zijn gang laat gaan en de cijfers blijven lichtdalend is dat toch positief? Toch normaal als je weer contacten toelaat dat de curven minder snel gaan dalen? Maar wat is de optie? Terug iedereen in lockdown zetten? Misschien er nog eens de nadruk op leggen om zoveel mogelijk handen te wassen, afstand houden in winkels en mondmaskers op in plaatsen waar je met vreemden in contact komt.