Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Toerismeminister Demir (N-VA): “asielzoekers onderdak bieden in hotels en op campings kan imago van sector schaden”

“Zich nu wenden tot de toeristische sector voor het zoeken van tijdelijke opvangplaatsen voor asielzoekers, is wat mij betreft een gemakkelijkheidsoplossing.” Dat zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) in antwoord op een vraag van Kristof Slagmulder (Vlaams Belang) over de opvang van asielzoekers. “Een oplossing die bovendien riskeert het imago van de sector te schaden op een moment dat deze vecht voor haar overleven.”

22 reacties

  • vervoort carolus

    4 jaar geleden
    Dat er van maart geen vragen niet meer waren voor opvang klopt langs geen kanten, ik weet van een plaats waar ze de camping en bungalow s wilden gebruiken terwijl de vaste permanente bewoners de hunne moesten verlaten en bij familie moesten gaan wonen omdat de camping dicht moest wegens de lockdown, ik vertrouw de regering en de ambtenaren echt niet meer, dit is een flagrante leugen... Waar gaat dit eindigen...
  • Anne Marie De Keersmaecker

    4 jaar geleden
    is dit onze schuld? In de tijd dat hier oorlog heerste moesten de vluchtelingen hun plan trekken en werken om eten te krijgen en een slaapplaats in het hooi,niemand heeft met hun toen medelijden gehad
  • Bieke Deli

    4 jaar geleden
    Stuur ze terug en betaal de eigen gehandicapten wat meer . Zij hebben er voor gewerkt!
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Bij mijn weten is er in onze buurlanden geen oorlog. Waarom moet België dan vluchtelingen opvangen komende uit Azië en Afrika !? Zijn alle landen daar in oorlog !?
  • Marleen Sauvillers

    4 jaar geleden
    Jonge mensen moeten in hun eigen land de economie aanzwengelen. Al 3o jaar is het hier hetzelfde. Wij krijgen de armoede niet weg. Hoeveel er wordt gegeven het is nooit genoeg.