Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

FOD Financiën waarschuwt voor oplichters: “In periode van belastingaangifte meer gevallen”

De federale overheidsdienst Financiën waarschuwt voor een “ware plaag” aan fraudeurs die tijdens deze periode van fiscale aangifte gezinnen en bedrijven proberen op te lichten. De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) lanceert vandaag ook een campagne tegen online beleggingsfraude. Dat meldt het FSMA in een persbericht. 

2 reacties

  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Waarschuwen is goed. Phishing mails- en smishing doorsturen is goed. Maar nooit wordt melding gemaakt van zulke fraudeurs die daadwerkelijk worden ontmaskerd en ook gestraft. Daarom vragen mensen zich af, waarom nog de moeite dien om zulke fraude te melden? Daarenboven beweert Proximus dat ze niets kunnen ondernemen tegen fraudeurs die bestaande telefoonnummers van nietsvermoedende burgers of organisaties voor fraude kapen.
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Moest van uit overheid alles zo niet online ons laten invullen of documenten laten invullen, ook de dienst mydoc die ook via smartphone handtekeningen. Vroeger was nog met tooknummer persoonlijk. Is normaal oplichters aan mailadressen telefoonnummers privé zaken geraken op deze manier nu. Ik probeer daar overal van weg te blijven. Is iets ik nodig heb een aangetekende schrijven.