Europees Raadsvoorzitter Charles Michel (top) en de staatshoofden en regeringsleiders van de EU tijdens de videoconferentie vandaag.
Volledig scherm
Europees Raadsvoorzitter Charles Michel (top) en de staatshoofden en regeringsleiders van de EU tijdens de videoconferentie vandaag. © EPA

Europese leiders starten met videoconferentie over relanceplan, “historische eensgezindheid" in Europees Parlement over EU-begroting

De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten van de Europese Unie hebben vrijdagochtend een videoconferentie over de nieuwe meerjarenbegroting en het grootschalige economische relanceplan aangevat. In het Europees Parlement zullen vijf van de zeven fracties straks de oproep steunen om van de Europese begroting 2021 een echte herstelbegroting te maken. Het is volgens de auteur van het parlementaire verslag, de Franse sociaaldemocraat Pierre Larrouturou, “voor het eerst in de geschiedenis van het Europees Parlement dat vijf verschillende fracties zich eensgezind opstellen over de richtsnoeren voor de begroting”.

5 reacties

  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Burgers van de sterkere economische landen beginnen zich steeds meer en meer te verzetten tegen de EU wat zal resulteren in een exit om hun binnenlandse vrede te bewaren. Resultaat, de EU zal met de zwakkere landen blijven zitten en een kale kip kun je niet plukken. Einde EU.
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Voor burgers en bedrijven betekent dit dubbele belastingen. De nationale belastingen en nu dus Europese belastingen die er bovenop komen. Tijd om de stekker eruit te trekken.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Ze zullen wel eensgezind moeten zijn ,want anders is het gedaan met EU ke en hun vette salarissen en goed leven.Ben eens curieus wat ze het volk weer eens willen laten slikken om hun put te vullen?En wij onnozelaren trappen er iedere keer in .
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    Ik geloof minder en minder in de EU, hopelijk wordt het wat.
  • Marcq Adriaens

    4 jaar geleden
    Bestaan die leiders nog altijd? Zijn ze al op zoek hoe ze de putten gaan vullen met andermans centen