Op citytrip naar Slovenië: 5 leuke adresjes in Bled

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? De Sloveense stad Bled is een goed idee! We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad.

Penzion Berc

Deze oude boerderij kwam meer dan honderd jaar geleden in handen van de familie. In 1954 besloten de eigenaars om het werk op het land stop te zetten en te focussen op het verwelkomen van gasten.

5 leuke adresjes in Bled - Penzion Berc

Vandaag is de boerderij volledig omgebouwd tot een gezellig hotel, dat wordt gerund door de derde generatie van de familie. De oude architectuur zorgt voor een prachtige sfeer. Het hotel bevindt zich op slechts drie minuten wandelen van zowel het stadscentrum als het bekende meer.

5 leuke adresjes in Bled - Penzion Berc
5 leuke adresjes in Bled - Penzion Berc

Heb je na een lange dag geen zin meer om de deur uit te gaan voor een lekker diner? Dan kan je beneden jouw smaakpapillen laten genieten. Het restaurant werd namelijk verkozen tot beste restaurant van de stad!

5 leuke adresjes in Bled - Penzion Berc
5 leuke adresjes in Bled - Penzion Berc

Een kamer heb je al voor 97 euro per nacht op www.penzion-berc.si.

Lake & Castle Bled

Absoluut niet te missen in Bled, is het impressionante meer.

Van aan de oever kan je per pletna (een soort gondel met een dak) naar het enige Sloveense eiland varen. Daar staat de Maria Hemelvaartskerk, een prachtig gebouw uit de 9de eeuw. De prachtige fresco’s en het gouden altaar zijn absoluut niet te missen.

5 leuke adresjes in Bled - Lake & Castle Bled

Wie het water liever niet oversteekt, kan van het waanzinnige uitzicht genieten vanuit het kasteel van Bled. Het kasteel werd in de 16de eeuw gebouwd op een 130 meter hoge rots.

Food Tour

Wie zin heeft om de Sloveense cultuur volledig op te snuiven, kan aansluiten bij de Food Tour: een tour van drie uur, die je meeneemt naar verschillende lokale restaurants.

5 leuke adresjes in Bled - Food Tour
5 leuke adresjes in Bled - Food Tour

Hier geniet je van vijf verrukkelijke maaltijden, gecombineerd met vier Sloveense wijnen. Een gids neemt je mee op pad en vertelt talloze geheime verhalen die achter het eten schuilen.

5 leuke adresjes in Bled - Food Tour
5 leuke adresjes in Bled - Food Tour

Let wel op, reserveren is een must! Dit kan makkelijk op de website en kost 89 euro per persoon. foodtourbled.com

5 leuke adresjes in Bled - Food Tour

Beekeeping Museum

Even buiten Bled ligt het kleine dorpje Radovljica. Dit dorp heeft nog geen 6.000 inwoners en is absoluut de moeite waard. Het pronkstuk van het dorp is het Beekeeping Museum, een leerrijk museum over het houden van bijen. What’s in a name.

5 leuke adresjes in Bled - Beekeeping Museum
www.slovenia.info, photo by Jošt Gantar

Het houden van bijen zit diep in de Sloveense cultuur. Er zijn stukken te vinden die dateren uit de 18de en 19de eeuw. Ook voor de kinderen is het een aangename plek. Ze leren op een actieve manier bij over de bijen en hun belang in de natuur.

Een leerrijke uitstap voor 5 euro per volwassene, kinderen kunnen binnen aan de prijs van 3 euro.

Galerija Mikame

De shopping addicts onder ons kunnen Galerija Mikame zeker niet links laten liggen. Deze winkel biedt lokaal handwerk aan als kopjes en sjaals. Ieder product is gemaakt door een andere kunstenaar.

5 leuke adresjes in Bled - Galerija Mikame

Terwijl u de kopjes bekijkt, leggen de enthousiaste verkoopsters met veel plezier de achtergrond uit en verklappen ze de betekenissen van de symbolen.

www.mikame.si