Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waarom we zo weinig mondmaskers dragen, ook waar ze verplicht zijn: “We willen niet als enige het heilig boontje uithangen”

Mondmaskers worden in Vlaanderen nog steeds nauwelijks gedragen. Soms zetten we ze zelfs niet op waar ze verplicht zijn. Hebben we gelijk om zo koppig te blijven weigeren? Heeft het wel zin om ze te dragen, en wanneer dan? Wanneer moét het? Lees hieronder wat experten erover zeggen.

72 reacties

  • Cris Verwilligen

    4 jaar geleden
    China/japan/Duitsland... maskers verplicht. Resultaat: hebben het ook zitten. Quid wettelijk verbod dragen van maskers versus mondwater. Ga ik toch even nakijken. MB is na adviezen de laagste vorm van een wet.
  • Jurgen Vanheessen

    4 jaar geleden
    Hopelijk dragen de Minister dan ook een mondmasker overal waar ze samenkomen. Bij ieder interview met de pers enz...Want het is toch zo gemakkelijk om een wet of verplichting te maken als je het vb toont dat je in alles beter bent maar het toch niet zo is.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Heel het verhaal klopt.moet. eerst waren mondmaskers niet nodig voor burger. Nu wel. Het geloof van bevolking in hun beleid en ja medisch is weg. Logisch toch.
  • Linda Van Mossevelde

    4 jaar geleden
    Mondmaskers moeten verplicht worden in winkels en drukke plaatsen, zo simpel is het maar daar is onze regering te laks voor. Wij dragen overal een mondmasker en worden bekeken alsof we van een andere planeet komen. Geen enkel respect! Hopelijk staan diegenen die er geen dragen en het niet nodig vinden op de eerste rij bij de slachtoffers als het virus weer opflakkert.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    Net terug van wat inkopen in Duitsland, wat opvallend is het groot aantal mensen zowel op straat als in de winkels die mondmasker dragen.. te begrijpen dat Duitsland het beste land was/is om Corona te bestrijden. In België bliezen de diverse epidemiologen en virologen hele tijd warm en koud en ging waardevolle tijd verloren...en gaven op TV toe er zelfs geen te dragen...wat een achterlijke bende hier. Dat is gewoon de verpleeg- en hulpsector vierkant in zijn gezicht uitlachen...