Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Dagrecord van 150.000 nieuwe coronabesmettingen wereldwijd: “Wereld bevindt zich in een nieuwe, gevaarlijke fase”

Met 150.000 coronabesmettingen op één dag is er een nieuw record gevestigd. Dat meldt de algemeen directeur van de Wereldgezondheidorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Het grote aantal registraties kwam donderdag binnen, maakte Tedros vrijdag bekend. Volgens de WHO is de coronapandemie aan het versnellen. Er wordt ook steeds meer getest.

9 reacties

  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    En dan gaan we met z'n allen lustig rond de wereld reizen. Kwestie van het virus voldoende te verspreiden vermoed ik.
  • Harry Siebens

    4 jaar geleden
    WHO blijft maar een angstgevoel in stand houden om toch maar hun onkunde van in het begin te weerleggen... Trump had weer eens overschot van gelijk: louter om de wereldeconomie te treffen en China van alle blaam te zuiveren!
  • Kennis Meester

    4 jaar geleden
    Zonder vaccin zal het virus zen gangetje gaan...het versnelt nu geleidelijk aan :/ ben benieuwd rond de herst en de winter
  • william De Ruyck

    4 jaar geleden
    Op wat wachten onze Ministers het verplichten het dragen van mondmaskers en afstand houden !
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    David Hermans, en dat is dus waarom ik zoveel mogelijk in m'n kot blijf en als ik er toch uit moet komen, de afstandsregel strikt naleef, regelmatig mijn handen ontsmet en bij het winkelen wegwerphandschoenen draag en enkel dat aanraak wat ik echt moet aanraken. Als je er voor zorgt dat je zelf niet besmet wordt kan je ook geen andere mensen besmetten. Zelfs niet zonder mondmasker.