Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en sp.a-voorzitter Conner Rousseau.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en sp.a-voorzitter Conner Rousseau. © BELGA

GROTE PEILING. Vlaams Belang blijft afgetekend de grootste, sp.a klimt naar derde plaats

De extremen blijven scoren, zo blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. Vlaams Belang blijft de grootste met 27,7 procent. Opvallend: ook sp.a gaat vooruit. De partij van Conner Rousseau springt over CD&V en Open Vld en overtuigt 12,5 procent van de (gepeilde) kiezers. Zusterpartij PS blijft de grootste in Wallonië, maar verliest enkele procenten.

252 reacties

  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    De peiling is afgenomen in juni. Toen was er nog geen sprake van deze ondemocratische regering. En ook hier, ongelooflijk maar waar, zijn er in de peiling minder Vlamingen bevraagd dan Walen, terwijl Vlaanderen toch duidelijk het grootste percentage inwoners van België telt! Bedankt, Vlaamse media!
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Het aanhoudende geklommel doet steeds meer mensen foertstemmen. Ik hoop dat onze heren en dames politici eindelijk zichzelf bijeenrapen, hun eigenbelang even aan de kant zetten en efkes proberen te denken aan het belang van het land en zijn burgers. Met VB aan de macht, gaan we de US achterna. Polarisatie, haat en leugens met in the end slechts enkele steenrijke winnaars en voor de rest een land vol verliezers.
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Elke stem meer voor het VB is een stem meer voor de Walen. En het VB haalt zoveel stemmen omdat ze voor 90 procent dezelfde slogans gebruiken als de PS om hun overige 10 procent smeerlapperij te kunnen uitvoeren.
  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    Het VB is alleen tevreden met het aantal stemmen dat ze halen en spekken daardoor hun oorlogskas,mee regeren moet niet voor hen.Partij dotaties tellen.
  • Hanim Kose

    4 jaar geleden
    Ik, Vlaming van Turkse origine, stem rechts (Vlaams Belang/NVA) omdat rechts mij ziet als een volwaardig en gelijkwaardig burger, met dezelfde rechten én plichten én verwachtingen. Al de rest doet aan 'bigotry of low expectations': ze gaan ervan uit dat ik als allochtoon niet hetzelfde kan bereiken als gelijk welke andere Vlaming, maar dat ik extra hulp nodig heb.