In Washington DC werd een standbeeld van Albert Pike, generaal in het leger van de Geconfedereerde Staten van Amerika, neergehaald.
Volledig scherm
In Washington DC werd een standbeeld van Albert Pike, generaal in het leger van de Geconfedereerde Staten van Amerika, neergehaald. © EPA

Duizenden Amerikanen op straat om afschaffing slavernij te herdenken, Trump reageert woedend op neerhalen standbeeld

In verschillende Amerikaanse steden zijn duizenden mensen op straat gekomen naar aanleiding van “Juneteenth". Ze herdenken op die manier de afschaffing van de slavernij in de VS, meer dan 150 jaar geleden. Dit jaar krijgen de herdenkingen extra aandacht, vanwege de grote antiracismeprotesten die plaatsvonden na de dood van George Floyd door politiegeweld.

4 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Terecht is Trump verontwaardigd.
  • Michel Trouwers

    4 jaar geleden
    Gaat men de standbeelden van George Washington ook overal weg nemen want hij was ook eigenaar van slaven, Iets wat men niet kan zeggen van Gen Lee, die een grote tegenstander was van het in bezit zijn van slaven. En enkel het commando van het SCA op zich nam omdat zijn loyaliteit bij de verdediging van zijn thuisland lag tegen alle invaltoren, ook al was het de precedent van de Vereenigde staten.
  • Mike Sabbe

    4 jaar geleden
    Je kan de geschiedenis niet wegvegen onder het tapijt ,door standbeelden te slopen . of het moet op een ordelijke manier gebeuren ,via overheid . ben ook tegen Albert II maar zou nooit iets vernielen.
  • Sébastien Bo

    4 jaar geleden
    Als je al die standbeelden wegneemt dan vergeet je dat er slavernij was. Positieve of negatieve Geschiedenis zijn allebij belangrijk om niet dezelfde fouten te maken en erkenning te geven aan de lachtoffers