Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Coronacijfers dalen fors: 74 nieuwe besmettingen, amper 2 sterfgevallen

Er zijn de voorbije 24 uur 74 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld in België, tegenover 128 gisteren. Er werden 20 nieuwe patiënten in de ziekenhuizen opgenomen (net als gisteren), 42 anderen mochten het hospitaal weer verlaten. Op de afdeling intensieve zorgen liggen nog exact 50 mensen. Er werden bovendien slechts 2 overlijdens gerapporteerd, allebei in een ziekenhuis, tegenover 12 nieuwe overlijdens gisteren. Alle trends van de voorbije week blijven dalend.

27 reacties

  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @Jozef Vermeulen, ik heb het niet over lockdown gehad maar iedereen tot het kleinste kind weet dat indien er geen lockdown was geweest het zorgsysteem volledig in mekaar zou gestort zijn. Maar wel weet ik dat u een ondankbaar mens bent tegenover de zorgsector. Indien het zorgpersoneel zich niet 100% had ingezet dan waren er van de 6000 bezette bedden op een bepaald moment misschien 4000 op IC terecht gekomen i.p.v. 1285 op het slechtste moment.
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Wij wensen de GEES een langdurig en zonnig verlof. Ze mogen gratis naar de pretparken en ook zwemmen waar het hun belieft. Ze hadden zo graag gehad dat de betoging van de tien duizend een covid-schot in de roos was, maar daarvan is niets te merken. Ook virologen gaan wel eens uit de bocht.
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Dus die betoging van tienduizend man heeft geen gevolgen. Wat moet ik hier nog geloven, we volgen de regels en hier zijn nog besmettingen, zij volgende niks, nada regels en daar is niks besmetting.
  • Rudy Fosselle

    4 jaar geleden
    Waar blijft dat massaal aantal nieuwe besmettingen sinds die BLM betoging? Het was in open lucht? Ah oké waarom mogen de festivals dan niet plaatsvinden? Jammer voor de pers dat het aantal slachtoffers nu bijna nul is. Hoe gaat men nu de bevolking massaal kunnen angst aan jagen? Ik weet het: gewoon vertellen dat de griep jaarlijks wereldwijd meer slachtoffers maakt dan Covid 19 tot nu toe deed. Maar ja de aanhangers van de coronareligie zouden dan moeten beginnen zelf na te denken...
  • Harry Siebens

    4 jaar geleden
    WHO blijft maar een angstgevoel in stand houden om toch maar hun onkunde van in het begin te weerleggen... Trump had weer eens overschot van gelijk: louter om de wereldeconomie te treffen en China van alle blaam te zuiveren!